Programma 2017 - 2018

  24 september 2017 - 15:00 uur
ANA GACEVA : PIANORECITAL van een Macedonische pianiste

 
 

Het concertseizoen 2017-2018 opent met een pianorecital van de Macedonische Ana Gaceva, in haar geboorteland een van de bekendste pianisten. Als soliste concerteerde zij met verschillende bekende orkesten en kamermuziekensembles in prominente concertzalen in New York, Parijs, Wenen, Salzburg, Skopje, Minsk e.a.
Haar Nederlandse collega-pianist Marcel Worms omschrijft haar als “een boeiend en virtuoos musicus.”

Naast werken van Debussy, Schumann en Ginastera zal zij stukken spelen van
componisten uit Macedonië, die in Nederland niet of nauwelijks bekend zijn.
Samen met Marcel Worms wordt Ma mere l’Oye van Ravel uitgevoerd

… Ana Gaceva is, without any doubt, an excellent technician, whose virtuous qualities spontaneously stand out during the concert. Once again we have to underline Gaceva's musical sensibility… she has incredible skills to create a beautiful tone and phrase……music “speaks” through her hands! (Dnevnik, 2012)

Programma
Jana. Andreevska: Study for piano
Claude Debussy: Preludes
Maurice. Ravel: Ma mere l’Oye (Quatre-mains met MARCEL WORMS)
Kokan. Dimusevski : New York Evening Piano /  Umbrella Widman
Robert Schumann: Drei Fantasiestϋcke Op.111
Michael. Bakrnchev: Variations for piano
Alberto Ginastera: Danzas Argentinas

  29 oktober 2017 - 15:00 uur
ENSEMBLE LA CORRELA : ‘INSTRUMENTALE PIONIERS’

 
 
 

Femke Huizinga, barokviool - Kim Stockx, dulciaan (vroege fagot) - Liga Vilmane, klavecimbel

Het programma ‘INSTRUMENTALE PIONIERS’ is een muzikale ontdekkingstocht in de 17e eeuw.
Hier vinden we de oorsprong van de instrumentale muziek; een fascinerende tijd met een heel eigen klank, waarin veel werd geëxperimenteerd. Nieuwe compositiestijlen, instrumenten en speeltechnieken werden ontwikkeld en uitgevonden. De gehele westerse muziekgeschiedenis staat op de schouders van pioniers als Palestrina, Fontana, Bertoli, Orlando di Lasso, da Cima e.a.

 

26 november 2017 - 15:00 uur
HET HAARLEM PIANOTRIO

 
 

Eduardo Paredes Crespo, viool - Isabel Vaz, cello - Daan Treur, piano,

In 2015 werd het Haarlem Pianotrio opgericht door een Boliviaans-Braziliaanse violist, een in Lissabon geboren celliste en een Nederlandse pianist.
Eduardo Paredes (1984) kwam op 14 jarige leeftijd in Nederland viool studeren en sloot in 2010 zijn Master aan het Haagse conservatorium summa cum laude af. Als solist en kamermusicus trad hij o.a. op in de Carnegie Hall in New York, de Wigmore Hall in Londen en in Het Concertgebouw in Amsterdam.
Isabel Vaz (1986) verhuisde in 2007 van Lissabon naar Amsterdam om bij Dmitri Ferschtman te studeren. Zij kreeg verscheidene prijzen in (inter-)nationale concoursen en speelt regelmatig in onder meer het Nederlands Philharmonisch Orkest en het Orquesta Sinfonica Portuguesa.
Daan Treur (1985) studeerde aan de School voor Jong Talent en vervolgens aan het Amsterdams Conservatorium. Hij won prijzen op diverse Nederlandse concoursen. Sinds 2011 verdeelt Daan zijn tijd tussen Nederland en Portugal, waar hij naast zijn optredens les geeft op een aantal conservatoria.

Joaquin Turina: Circulo, Opus 91
Pyotr Illyich Tchaikovski: Seasons (selectie)
Antonin Dvorak: Dumky Trio

 

28 januari 2018 - 15:00 uur
BRISK : ‘CANÇÃO'

 
 

Susanna Borsch, Alide Verheij, Marjan Banis en Bert Honig

CANÇÃO
De blokfluit moet in de allereerste plaats de menselijke stem imiteren, omdat ze dat zo goed kan. Dat schreef Sylvestro Ganassi in 1535. Dit nieuwe kwartetprogramma is een caleidoscoop van Spaans en Portugees repertoire dat steeds gebaseerd is op vocale muziek. Liederen zonder woorden worden uitgevoerd op een indrukwekkende verzameling blokfluiten in alle soorten en maten.
BRISK speelt muziek uit de middeleeuwen en de renaissance: een Agnus Dei uit de Missa de Barcelona, en virtuoos versierde liedbewerkingen van onder meer Coelho, Carreira, Cabézon en Victoria. Maar er klinken ook nieuwe bewerkingen van romantische muziek en van fadomuziek, hartstochtelijk en melancholisch.

  25 februari 2018 - 15:00 uur
TRIO DUMAS: 'Hongaars-Oostenrijkse dialogen'

 

Foto:
Hans van den Bogaard

 

Joseph Puglia, viool - Örs Köszeghy, cello - Chaim Steller, altviool 

De leden van het strijktrio Trio Dumas komen uit drie zeer verschillende landen: de V.S., Hongarije en Nederland. Ze komen dus allemaal uit een eigen cultuur en traditie, maar ze hebben hun grenzen overschreden. Zo studeerde violist Joe Puglia aan de vermaarde Julliard School in New York én aan het conservatorium van Den Haag, altviolist Chaim Steller in Amsterdam en Freiburg en cellist Örs Kőszeghy in Budapest en Amsterdam. Allen zijn nu lid van vooraanstaande ensembles en orkesten: Joe bij het Asko|Schönberg-ensemble, Chaim bij Orchestra Mozart Bologna en het Lucerne Festival Orchestra en Örs bij Amsterdam Sinfonietta.

Binnen het programma 'HONGAARS-OOSTENRIJKSE DIALOGEN' ontmoeten de componisten Schubert, Mozart, Sandor Veress, Ligeti en Beethoven elkaar.

   
  25 maart 2018 - 15:00 uur
DUO MARTIJN WILLERS, piano - JORIS VAN DEN BERG, cello : Cellosonates van BEETHOVEN

 

 

 

Joris van den Berg en Martijn Willers werkten voor het eerst samen in 2006, tijdens de voorbereiding voor het 1e  Nationaal Celloconcours 2006. Nadat het concours met een 1e prijs voor Joris werd afgesloten besloten de jonge musici samen te blijven werken.
In het zoeken naar de muzikale waarheid en de muziek tot het uiterste uitdiepen vinden Joris en Martijn in elkaar ideale collega’s. Met hun energieke en doorleefde concerten, spontaan maar doordacht spel en zichtbaar plezier in de muziek veroveren ze de harten van vele luisteraars.
10-jarig Jubileum. Beethoven: de 5 cellosonates
Het Duo bestaat 10 jaar! Om dit te vieren staan voor het seizoen 2017 - 2018 alle 5 cellosonates van Ludwig van Beethoven op de lessenaars. Een groot project waar ze al jaren van dromen. De sonates van Beethoven zijn een hoeksteen van het repertoire, met werken uit de drie belangrijkste stijlperiodes van de grote componist. Vijf sonates voor één concert is te veel, maar drie of vier zult u er zeker horen.

   

Concertserie
2016 - 2017

_____